Loading...

Ce este Fit Kid?


    Fit Kid a este un sport al sec 21. Prima competitie a fost in Spania in 1996, iar un an mai tarziu in Ungaria. Dezvoltarea Fit-Kid-ului a fost neintrerupta de la prima competitie. Concursurile de fitness pentru copii au ca scop in afara de faptul de a preveni obezitatea si de a motiva copii sa duca o viata cat mai sanatoasa, mai multa miscare si pregatirea copiilor pentru Concursurile de fitness pentru adulti.

    Regulile de baza ale fitness-ului constau in omogenizarea a trei discipline sportive: gimnastica ritmica, gimnastica acrobatica si aerobic.

    Gimnastica ritmica aduce elemente de gratie si suplete, gimnastica acrobatica cu sarituri, iar aerobic-ul cu elemente de forta si flexibilitate.

    Combinatia acestor trei forme de miscare, legate intre ele cu elemente de dans, pe un ritm muzical dinamic, timp de 1 minut 30 secunde  reprezinta coregrafia cu care participa  concurentii la concursuri.

    De la infiintare am dorit ca aceasta ramura a sportului sa-si exprime caracterul propriu si sa nu se confunde cu una din sporturile traditionale, din care si-a cladit existenta.

    La concursurile noastre participa copii care si-au insusit deja cunostinte din una sau chiar toate trei disciplinele sportive.

    Scopul nostru-Fit Kid Romania-este sa pregatim copiii de la o varsta frageda, chiar din gradinite, prin joaca, pentru acest sport, chiar daca nu toti vor sa participe la competitii, desi  nu credem ca exista copil caruia sa nu-i placa provocarile unui concurs  in costumatie de scena  sau premiile.

    Pe plan international am debutat din 2007 cu Campionatul European in Serbia, Concursul Mondial din Malayesia.              

    Apoi au urmat diferite concursuri si tabere, cum ar fi:

  • 2008 Cupa Europa in Islanda
  • 2009 Cupa Europa in Ungaria
  • 2009 Tabara internationala Fit Kid din Ungaria
  • 2010 Cupa Europa in Malaga
  • 2010 Tabara Fit Kid
  • 2011 Workshop Islanda
  • 2011 Tabara Internationala Fit Kid in Ungaria

    Urmeaza Cupa Europa in Italia.

    In ultimii 5 ani am organizat tabere internationale, atat pentru sportive cat si pentru antrenori in ideea de a face schimb de experienta si de a se lega prietenii.

    Veniti alaturi de noi si echipa noastra sa promovam un nou sport!